Volledig scherm
Duel met (L-R) Eindhoven speler Daoud Bousbiba en Volendam speler Paul Kok. © Pro Shots/Toin Damen

FC Eindhoven stelt teleur en verliest ook van FC Volendam

EINDHOVEN. FC Eindhoven heeft het voorlopig nog niet. In eigen huis tegen FC Volendam ging ook het tweede competitieduel verloren: 0-1. De bittere cijfers vertellen het hele verhaal: twee gespeeld, nul punten.

Weliswaar waren de eerste tegenstanders De Graafschap en FC Volendam, maar toch voelt de seizoensopening aan de Aalsterweg als niets minder dan een valse start.

Waar FC Eindhoven in het verloren openingsduel met De Graafschap (4-1) nog kans op kans stapelde, bleef het gisteren bij slechts een handjevol mogelijkheden. En dát was misschien wel de grootste tegenvaller voor de ambitieuze ploeg van Ricardo Moniz. FC Eindhoven wil het liefst imponeren. Maar tijdens de presentatiewedstrijd voor eigen publiek maakte de FCE eigenlijk geen moment aanspraak op de zege.

Ja, Mart Lieder en Daoud Bousbiba waren in de eerste helft dichtbij een treffer geweest, maar Kevin Visser van FC Volendam had in zijn eentje al drie royale schietkansen gekregen. Na rust bleef het bij een afstandsschot van Dario van den Buijs. Even later was het raak via good old Jack Tuijp. De spits kreeg daarna een kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar miste. FC Eindhoven was niet meer bij machte om de gelijkmaker te forceren.