Volledig scherm
Archiefbeeld eerste training FC Eindhoven © Jean Pierre Reijnen

FC Eindhoven strikt Hermes als rugsponsor: 'Dit zegt veel over de allure van de club'

VideoFC Eindhoven voetbalt komende seizoenen met 'Hermes' op de onderrug. Het vervoerbedrijf heeft zich maandag voor twee jaar als shirtsponsor verbonden aan de eerstedivisionist.

In het sponsorcontract is een optie voor een derde jaar opgenomen. De samenwerking met Hermes is een belangrijke deal voor FC Eindhoven, dat spoedig nog een andere sponsor aan het shirt (en de top van de sponsorpiramide) zal toevoegen.

Marco Faber, algemeen directeur van FC Eindhoven, is verheugd over de deal met Hermes: ,,Dat we naast VDL, Starline, Personato en Intelectric wederom een mooie en grote speler (voor minimaal twee jaar) mogen verwelkomen op het tenue zegt veel over de allure van de club."

Hermes is een dochterbedrijf van Connexxion dat al jarenlang het openbare vervoer in de gemeente Eindhoven verzorgt, tegenwoordig onder de naam Bravo. Als onderdeel van de sponsordeal krijgt personeel van het vervoerbedrijf de kans om voetbalclinics te volgen bij FC Eindhoven.

Quote

FC Eindhoven is een mooie, echte Eindhoven­se club waar wij ons graag aan verbinden.

Fred Tilburgs, Woordvoerder Hermes

,,Maar we hopen natuurlijk ook de naamsbekendheid van Hermes op peil te houden, zeker nu we als Bravo werken", vertelt woordvoerder Fred Tilburgs van Hermes. ,,En wij gaan supporters uitnodigen om per openbaar vervoer naar het stadion te komen. FC Eindhoven krijgt advertentieruimte op onze mast bij het busstation Neckerspoel, wij gaan de ledborden langs de lijn gebruiken. Net als bij het Rotterdamse RET in De Kuip zouden we bijvoorbeeld een bus over de ledboarding kunnen laten rijden. Daarover gaan we met FC Eindhoven in gesprek." 

Chauffeurs

Toch denkt ook Tilburgs niet dat dat meteen tot fors meer reizigers zal leiden. ,,Maar we kunnen op deze manier wel het busreizen promoten, ook via bijvoorbeeld de family events. Dat past goed bij ons. En FC Eindhoven is een mooie, echte Eindhovense club waar wij ons graag aan verbinden. En misschien dat we ook nog nieuwe  chauffeurs zouden kunnen werven via de voetbalclub", denkt de woordvoerder hardop. 

Hermes sponsorde afgelopen jaren ook al, bijvoorbeeld door het busvervoer naar de Aalsterweg gratis aan te bieden.