Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven ten onder in seizoensopener bij De Graafschap

DOETINCHEM - FC Eindhoven heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren bij De Graafschap. Het werd 4-1, na een beroerde openingsfase waarin FCE twee goals moest slikken.

Een voorzichtige, eerste conclusie na de seizoensopener: FC Eindhoven gaat dit jaar het publiek vermaken, en soms ook tergen. Het werd een heerlijke wedstrijd in Doetinchem, maar FCE stond na negentig minuten wel met lege handen. Met een risicovolle, maar spectaculaire tactiek kreeg de ploeg van Ricardo Moniz uiteindelijk te weinig.

Het nieuwe FCE heeft dus heel wat huis, maar het scoreverloop tegen titelkandidaat De Graafschap bleek funest voor FC Eindhoven. De ploeg van Moniz slikte twee tegengoals binnen de eerste negen minuten en uiteindelijk werd daar al het verschil gemaakt. Via Lieder werd het 2-1, waarna FC Eindhoven zich herpakte.

Negentig minuten lang waren er kansen over en weer te noteren. De Eindhovenaren verzuimden lange tijd om de gelijkmaker binnen te werken. De vierde treffer van de avond viel aan de andere kant. Met een afstandsschot van Koolhof werd de wedstrijd na 66 minuten beslist. Lieder raakte daarna, typerend voor het spel van FCE, nog de paal. In de slotminuut werd het ook nog 4-1 door Parzyszek.