Volledig scherm
Maurits de Baar (hier in RKC-tenue) is één van de spelers die is afgetest. © Proshots

FC Eindhoven test Portugese vleugelaanvaller en Belgische middenvelder

Nieuwe week, nieuwe proefspelers. Marcelo Lopes (24) en Siebe Van der Heyden (20) trainden maandagochtend voor het eerst mee bij FC Eindhoven, dat daarnaast in de afgelopen dagen afscheid heeft genomen van een vijftal gelukzoekers.

Jovi Munter en Lee van der Meer (doelman) kregen eind vorige week al te horen momenteel niet in aanmerking te komen voor een contract bij FC Eindhoven. Maandag werd bekend dat ook Shadrach Eghan, Maurits de Baar en Raphael Deville zijn afgetest.

In totaal lopen er nu nog zeven proefspelers rond aan de Aalsterweg, te weten: Damien Marie, Karim Essikal, Stevy Okitokandjo, Gyamfi Kyeremeh, Daan Simonse en nieuwelingen Marcelo Lopes en Siebe Van der Heyden.

Lopes is een snelle, wendbare buitenspeler die vorig seizoen 33 officiële duels speelde bij Portugese eerstedivisionist Real SC (vier goals, drie assists). Van der Heyden staat te boek als verdedigende middenvelder. Het jeugdexponent van RSC Anderlecht zat afgelopen twee jaar bij KV Oostende.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.