Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven toont karakter, maar moet in de slotfase buigen voor Almere City

Een door blessures en een schorsing geteisterd FC Eindhoven speelde in de tweede helft, na de snelle 1-1 van Kaj de Rooij, met overtuiging. Richting het eindsignaal voerde Almere City de druk echter op en - na een rode kaart voor Cas Faber - ging het mis: 3-1.

FC Eindhoven kampte vrijdagavond tegen Almere City met zeven afwezige A-selectiespelers en dat was vooral in de eerste helft te zien. Ondanks dat de thuisploeg niet in geweldige vorm steekt, maakten de blauwwitten nóg minder indruk. Doelman Ruud Swinkels voorkwam na een kwartier spelen met een goede reflex de 1-0, maar enkele minuten later rolde een van richting veranderde schuiver van Bart Meijers via de voet van Swinkels en de paal alsnog binnen, 1-0.

Bij FC Eindhoven ontbraken Maarten Peijnenburg (geschorst), Jay Idzes, Zé Pedro, Jarno Janssen en de gehele basisvoorhoede: Marcelo Lopes, Jort van der Sande en Joey Sleegers (allen geblesseerd). Door de afwezigen startte basisdebutant Cas Faber op het middenveld en voorin slaagden Kaj de Rooij, Rigino Cicilia en Alvin Daniëls er voor de pauze maar amper in gevaar te stichten. Uit een spaarzame corner viel een kopballetje van Cicilia in een boogje bovenop de Almere-lat, maar veel dichterbij kwam FCE voor de thee niet.

Meer overtuiging

Er leek overigens iets in de thee te hebben gezeten, want FC Eindhoven speelde in de tweede helft met veel meer overtuiging. Al snel resulteerde het in de 1-1. De Rooij volleerde een voorzet van Daniëls bij de tweede paal onder Almere-keeper Joshua Smit door. Het werd pas na de gelijkmaker écht een wedstrijd, al waren de beste kansen voor Almere City, dat in de slotfase de druk opvoerde en via Mees Kaandorp in de 82ste minuut de paal raakte.

Bekijk hier de samenvatting van het duel Almere City - FC Eindhoven.

In de 86ste minuut kreeg Cas Faber rood na een overtreding op James Efmorfidus. Laatstgenoemde ging bij de vrije trap vanaf circa twintig meter achter de bal staan en schoot raak, 2-1. FC Eindhoven hoopte in blessuretijd nog de 2-2 te forceren, maar kreeg aan de andere kant de 3-1 van Kaandorp om de oren.