Volledig scherm
David Nascimento © Proshots

FC Eindhoven-trainer Nascimento: ‘Nacompetitie met selectie van nu niet realistisch’

Door de punten die FC Eindhoven in december verzamelde, is er theoretisch nog veel mogelijk in de tweede seizoenshelft. Maar om de oorspronkelijke doelstelling te halen – deelname aan de play-offs – moet er deze maand op transfergebied wel het een en ander gebeuren.

Zo denkt ook trainer David Nascimento erover: ,,Ik denk dat nacompetitie met de selectie zoals-ie nu is, niet realistisch is. Er móet iets bij. Dat weet iedereen. Tscheu La Ling (de technische baas, red.) heeft gezegd ermee bezig te zijn.”

De aanval is duidelijk de achilleshiel van FC Eindhoven en schreeuwt om versterking. Daarnaast hoopt Nascimento vanwege het wegvallen van Jarno Janssen (knieblessure) op een extra verdediger. ,,En ook op het middenveld is de bezetting te dun. Op sommige posities is de concurrentie nihil en dat kan niet.” Desondanks verwacht Nascimento dat er deze maand ook nog één of twee spelers vertrekken. Jongens die amper in aanmerking komen voor speeltijd. ,,Zo komt er ook weer geld vrij voor nieuwe spelers.”

Los van eventuele transfers is ‘volwassenheid’ het toverwoord van Nascimento in aanloop naar de competitiehervatting. ,,We mogen niet meer dezelfde fouten maken.” Te beginnen zondag thuis tegen NEC. Naast de langgeblesseerden zijn ook Rodney Klooster (hersenschudding) en Jay Idzes (geschorst) niet inzetbaar.