Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven trekt aan het kortste eind in knotsgek duel met liefst negen doelpunten

FC Eindhoven kwam voor het eerst dit seizoen makkelijk tot scoren in een uitduel en liet het Rotterdamse net maar liefst viermaal bollen. Excelsior scoorde vrijdagavond echter nog vaker en trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe: 5-4.

Buiten het eigen Jan Louwers Stadion heeft FC Eindhoven het zwaar dit seizoen. In de eerste zeven uitwedstrijden werden slechts vier punten gepakt en tevens scoorden de blauwwitten pas vijf goals. Vrijdagavond tegen Excelsior werd het aantal uittreffers bijna verdubbeld, met in totaal vier Eindhovense doelpunten. Voor de pauze kwam FCE driemaal op voorsprong.

Bekijk hier de samenvatting van Excelsior - FC Eindhoven (Premium) 

Bij alle goals was Kaj de Rooij betrokken, die een paar dagen na het tekenen van zijn eerste profcontract een stuk vrijer speelde. Als linksbuiten maakte hij binnen vier minuten de 1-0, met een prachtige lob die via de lat binnenviel. Bij de 1-2, in de tiende minuut, benutte Rigino Cicilia een rebound na een gepareerde inzet van De Rooij en de 2-3 was een eigen goal van Excelsior-speler Thomas Oude Kotte na een schot van de Bestenaar..

Langszij

Excelsior kwam telkens binnen een paar minuten weer langszij. Bij de 1-1 en 2-2 gebeurde het uit hoekschoppen en met Rai Vloet en Stijn Meijer als doelpuntenmakers. Na de 2-3 in de 34ste minuut werd het in de 38ste minuut 3-3 door een intikker van Meijer.

Meteen na de pauze keek FC Eindhoven voor het eerst op de avond tegen een achterstand aan. De tweede helft was nog geen minuut oud of Elías Már Ómarsson schoof binnen in de korte hoek. Doelman Ruud Swinkels ging niet helemaal vrijuit bij de treffer. Net als Excelsior herstelde FCE zich ook binnen no-time met in de 57ste minuut een goal van Cicilia na een goede actie van - hoe kan het ook anders - De Rooij, 4-4.

Uiteindelijk was het toch Excelsior dat aan het langste eind trok, met de 5-4 van Ómarsson in de 76ste minuut. Voor FC Eindhoven is het de zesde uitnederlaag op rij in competitieverband.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Makasi; Essikal, Idzes, Bourard; Alvin Daniëls, Cicilia, De Rooij.