Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven uitgeschakeld in beker na nipte zege Heerenveen

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft donderdagavond niet kunnen stunten in het bekertoernooi. SC Heerenveen bleek dankzij een goed half uur te sterk: 1-2.

FC Eindhoven werd weliswaar uitgeschakeld (1-2), maar de winst aan de Aalsterweg was dat het negentig minuten lang een wedstrijd zou blijven. Daar zag het niet naar uit in de eerste helft. Na een half uurtje stond het al 0-2. En daar zat hem uiteindelijk toch de crux. Want in de eerste helft verloor de ploeg van Ricardo Moniz de wedstrijd. Een schot van afstand van Namli (0-1) bleek goud waard voor de Friezen, terwijl Ghoochannejhad er in de tegenstoot 0-2 van had gemaakt.

Toch kwam FC Eindhoven daarna knap terug in de wedstrijd. En dat was ook het verdiende loon voor Heerenveen, dat het wel leek te geloven met nog een uur op de klok. Vloet stoomde goed op en ging met zijn schot voor de verre hoek: daar wachtte Caenepeel die zo zijn eerste van het seizoen kon binnen tikken. Daarmee groeide ook het geloof in een einde zoals in een filmscript.

FC Eindhoven deed wat het kon in de tweede helft en was soms nog kansrijk. Zo schoten Caenepeel en Uiterloo nog op het doel van Mulder, maar Heerenveen hield de zaken achterin goed gesloten. Daardoor is de bekerdroom van FC Eindhoven voorbij; Heerenveen zit wel bij de laatste zestien.