Volledig scherm
Fries Deschilder krijgt een rode kaart. © Peter van Ninhuys/Pro Shots

FC Eindhoven verliest met tien man bij VVV

VENLO - FC Eindhoven heeft vrijdagavond het laatste duel van 2016 verloren. Op bezoek bij koploper VVV ging de ploeg van Moniz met 1-0 onderuit.

FC Eindhoven werd in Limburg in grote fases van de wedstrijd overklast en liep tegen een verdiende nederlaag aan. Het hielp bepaald niet mee dat Fries Deschilder in de 44ste minuut direct rood kreeg. Maar ook in de minuten die daar aan voorafgingen wist de ploeg helemaal niets af te dwingen.

Opstootje
Gek genoeg speelde FC Eindhoven beter in de tweede helft en kwamen er ook nog grote kansen. Het moment van de avond was hoe dan ook de rode kaart van Deschilder. De Belg liep vol ongeloof van het veld, nadat scheidsrechter Rob Dieperink hem verzocht had weg te wezen. Zelfs na tig keer de beelden van het opstootje te bekijken, is het onduidelijk wie zijn hand in het gezicht van de VVV’er plant. Alemão ontsnapte daarna ook aan rood. Een duidelijke elleboogstoot bleef onbestraft.

Na rust had ook VVV enkele grote kansen. Het was oude bekende Joey Sleegers die op de rand van buitenspel doelman Ruud Swinkels klopte: 1-0. FC Eindhoven had via Rai Vloet in de blessuretijd op 1-1 kunnen komen, maar tot twee keer toe werd zijn schot gekeerd.