Volledig scherm
Mawouna Amevor in een trainingspak van FC Eindhoven. © FC Eindhoven Media

FC Eindhoven versterkt zich verdedigend met transfervrije Amevor

Mawouna Amevor (28) is met onmiddellijke ingang speler van FC Eindhoven. De centrumverdediger was sinds begin januari op proef en tekende maandag een verbintenis tot eind 2020.

Defensief rammelt het dit seizoen bij FC Eindhoven, dat in 22 competitieduels al 48 doelpunten incasseerde. Alleen FC Dordrecht (52) en Helmond Sport (49) houden het minder goed dicht. Wellicht dat Amevor, de vierde centrumverdediger die FC Eindhoven dit seizoen heeft vastgelegd, de achterhoede een boost kan geven.

Amevor zat sinds de zomer zonder club, na een kort avontuur in Indonesië (Persela Lamongan). Afgelopen seizoen kwam hij in totaal uit voor drie clubs. Na een tegenvallend avontuur in Marokko (Al Hoceima) trok hij in november 2018 naar Thailand (Chonburi FC), om in april 2019 na één officieel duel alweer te vertrekken.

De Togolees international (8 optredens) brak in het verleden door bij FC Dordrecht en speelde tussen 2013 en 2015 in de eredivisie met Go Ahead Eagles. Daarna was Amevor actief op het vierde Engelse niveau, bij Notts County, alvorens weer twee jaar in Dordrecht te spelen.