Volledig scherm
Het Jan Louwers Stadion. © Thomas Bakker

FC Eindhoven verwelkomt 20ste (!) proefspeler: 'Type Eriksen'

Jonathan Frimann (21) traint vanaf maandagochtend mee bij FC Eindhoven. De aanvallende middenvelder, die eventueel ook als spits uit de voeten kan, is alweer de twintigste proefspeler die deze voorbereiding neerstreek aan de Aalsterweg.

Vier van de twintig slaagden erin een profcontract af te dwingen (Siebe Van der Heyden, Marcelo Lopes, Karim Essikal, Charni Ekangamene). Naast Frimann loopt er momenteel nog één andere proefspeler rond in het Jan Louwers Stadion: middenvelder Dylan Damraoui.

Frimann tekende medio 2017 een tweejarig contract bij FC Twente, dat de Deen transfervrij oppikte bij FC Kopenhagen. Voormalg Twente-directeur Jan van Halst liet destijds weten een topspeler in Frimann te zien en beschreef de jongeling als een type Christian Eriksen. Voor Jong FC Twente scoorde Frimann afgelopen seizoen vijfmaal in de derde divisie.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.