Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven verwent het publiek niet in laatste thuiswedstrijd

FC Eindhoven had alleen nog een theoretische kans op deelname aan de play-offs, maar dan moest in ieder geval zelf winnen van laagvlieger Jong AZ. Dat lukte vrijdagavond niet (0-1 verlies) en ook werden de fans in de laatste thuiswedstrijd geen moment verwend.

Naar aanleiding van het derbyverlies van maandag bij Helmond Sport (2-1) voerde trainer David Nascimento een wijziging door: Samy Bourard begon op de bank, Kaj de Rooij maakte zijn basisdebuut. Verder was doelman Ruud Swinkels fit genoeg om weer te starten en verving Rigino Cicilia de geschorste Elisha Sam.

In het eerste kwart leek winst er wel in te zitten voor FC Eindhoven, met een poeier op de paal van Cicilia en een grote kans van dichtbij voor Elton Kabangu. Na het uitvallen van Rochdi Achenteh in de 24ste minuut werd het steeds minder. FCE oogde ongeïnspireerd, was slordig en bijna kopte Ondrej Mihalik de 0-1 binnen.

Die 0-1 kwam er uiteindelijk kort na de theepauze. Karim Essikal veroorzaakte met een onhandige actie een penalty, die werd benut door Mihalik. FC Eindhoven slaagde er niet in grote mogelijkheden te creëren en toen Siebe Van der Heyden binnen drie minuten tijd tweemaal geel pakte, werd het wel heel moeilijk. Een klein slotoffensief leverde geen gelijkmaker op.