Volledig scherm

FC Eindhoven voelt zich tekortgedaan

LEEUWARDEN - Meteen na het eindsignaal beenden Pascal Maas en Marc Brys woest op arbiter Kamphuis af. De trainers van FC Eindhoven gingen verhaal halen bij de leidsman omdat hij twee dubieuze goals van Cambuur toekende en een doelpunt van FC Eindhoven wegwuifde.Eindhoven verloor mede daardoor met 3-1, terwijl het vooral na rust de bovenliggende partij was en minimaal aanspraak mocht maken op een gelijkspel.


Met name de 2-0 in de 28e minuut leverde veel gespreksstof op. Na een vrije trap van Chery kopte Ter Heide de bal voorbij doelman Jurgen Hendriks, maar arbiter Kamphuis had al afgefloten voor een duwfout van de Cambuur-spits op Ruud van der Rijt. Terwijl Ter Heide juichte, dachten vrijwel alle spelers dat FC Eindhoven een vrije trap zou krijgen. De consternatie was dan ook groot toen Kamphuis plots een treffer toekende. "Ongelooflijk, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zei Maas onthutst. Hevige protesten van FC Eindhoven haalden niets meer uit.


Kort na rust haalde de scheidsrechter zich opnieuw de woede van FC Eindhoven op de hals toen Serhat Koç de 2-2 leek te scoren, nadat twee verdedigers van Cambuur op elkaar waren gebotst. Kamphuis kende de treffer niet toe en gaf de Friezen zelfs een vrije trap.


Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor FC Eindhoven, want vlak voor tijd mocht Chery in buitenspelpositie doorgaan en hij stelde El Khalifi in staat om de genadeklap uit te delen: 3-1. Net als in de thuiswedstrijd bood FC Eindhoven Cambuur uitstekend tegenspel. Wel was het de eerste keer dat Cambuur bij het doel van FC Eindhoven kwam gelijk raak. Een voorzet vanaf links van Chery werd bij de tweede paal door De Visscher in het doel gewerkt: 1-0.


Na de omstreden 2-0 van Ter Heide liet de aansluitingstreffer niet lang op zich wachten. Cambuur- verdediger Fischer blokkeerde met zijn arm een voorzet van Kevin Diaz, wat een gele kaart en een penalty opleverde. Sjors Paridaans benutte de penalty: 2-1. Vlak voor rust had Diaz al de gelijkmaker op zijn schoen. Hij speelde zich knap vrij binnen het strafschopgebied, maar de bal rolde tegen de paal. FC Eindhoven bracht Cambuur na rust steeds meer in het nauw, maar de gelijkmaker bleef uit.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.