Volledig scherm
Actiefoto van Collin Seedorf in duel met MVV (2-0 winst). © BSR Agency

FC Eindhoven voor de rest van het seizoen zonder Collin Seedorf

Collin Seedorf is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. De rechtsback van FC Eindhoven heeft vorige week tegen SC Cambuur (0-3 verlies) een kruisbandblessure opgelopen.

Voor een dergelijke knieblessure staat doorgaans een revalidatietijd van negen tot twaalf maanden. De verwachting is dus dat Seedorf dit voetbaljaar zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld.

De 24-jarige verdediger moest in de thuiswedstrijd tegen Cambuur al na een half uur gewisseld worden, nadat hij fel was ingekomen bij een tegenstander en daarbij zichzelf ongelukkig blesseerde.

Slecht nieuws
Seedorf, die bij FC Eindhoven een contract heeft tot medio 2020, dacht in eerste instantie dat de kwetsuur mee zou vallen, maar kreeg vrijdagochtend het slechte nieuws te horen.

Voor de Amsterdammer is het de eerste langdurige blessure in zijn voetballoopbaan. De back kwam in de zomer van 2018 over vanuit het Schotse Inverness FC en speelde sindsdien vijftig officiële duels voor FC Eindhoven (vijf goals, vier assists).

Ziekenboeg
Voor FC Eindhoven is het wegvallen van Seedorf een klap. In de ziekenboeg treft hij Jay Idzes, Jort van der Sande, Joey Sleegers, Zé Pedro en Jarno Janssen. De verwachting is dat de meesten nog voor of tijdens de winterstop terugkeren.