Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven wacht zware en belangrijke week

EINDHOVEN - Met drie uitwedstrijden op het programma gaat FC Eindhoven een zware week tegemoet. Vrijdagavond wacht allereerst het uitduel met FC Oss. Een tegenstander waarvan de nog niet op volle toeren draaiende ploeg van Moniz eventjes van moet zien te winnen.

Bij FC Eindhoven, potentiële topploeg in de eerste divisie, klonk er na de afsluitende training geen oorlogstaal. „Ik denk dat het voor ons gewoon een lastige wedstrijd wordt tegen FC Oss. Het is een stugge ploeg, maar we moeten er wel resultaat halen. Het wordt een belangrijke week voor ons”, zei Ricardo Moniz bescheiden. FCE speelt achtereenvolgens tegen FC Oss, FC Den Bosch (beker) en Telstar. „We gaan niets anders doen, dan anders.”

Alemão, de nieuwe spits uit Brazilië, is in Oss direct speelgerechtigd. „We hebben goed gezocht naar een type zoals hij. Wat voor type hij is? Iemand die ze tussen de palen schiet. We missen scorend vermogen; hij brengt dat met zich mee”, aldus Moniz, die aangaf dat de competitie voor hem nu eigenlijk pas is begonnen. „Want we zijn nu pas compleet.”