Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven wint dankzij mooie goals Bourard; debuut keeper Bergsen

Samy Bourard leidde FC Eindhoven vrijdagavond met zijn tweede en derde doelpunt van het seizoen voorbij Jong FC Utrecht: 1-3. Door de eerste zege na vijf duels zonder, stijgen de blauwwitten naar plaats veertien.

FC Eindhoven kon weer beschikken over drie spelers die vorige week tegen Sparta Rotterdam (0-0) ontbraken. Van hen begon Siebe Van der Heyden (vorige week ziek) in de basis. Collin Seedorf (was tevens ziek) en Marcelo Lopes (hersteld van onderbeenblessure) startten op de reservebank. Wel miste FC Eindhoven voor het eerst dit seizoen doelman Ruud Swinkels (bovenbeenklachten), die werd vervangen door debutant Menno Bergsen.

Geweldige reflex

Die Bergsen voorkwam na een kwartier spelen met een geweldige reflex de 1-0, een half minuutje na een cruciale sliding van Augustine Loof. Jong FC Utrecht zorgde voor het eerste gevaar, maar FC Eindhoven had bijna continue een veldoverwicht. De gasten voetbalden echter ook niet groots en kwamen tot weinig kansen. Elisha Sam kreeg er wel drie, maar zijn vizier stond niet op scherp. Dat de 0-1 in de 22ste minuut een afstandsschot betrof, mocht geen verrassing heten. Samy Bourard haalde succesvol uit vanaf circa 25 meter.

Jong FC Utrecht maakte weinig indruk, maar was na een fout in de Eindhovense opbouw dicht bij een goal en in de slotfase van de eerste helft was het echt raak. Dragos Albu, ooit op proef bij FC Eindhoven Onder-19, tekende voor de 1-1 uit een lage voorzet. Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker, want FC Eindhoven kreeg in blessuretijd een penalty. Bij een voorzet van Rochdi Achenteh werd hands gemaakt en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Branco van den Boomen faalde niet vanaf elf meter: 1-2.

Kunststukje

In de tweede helft haalden beide teams geen hoog niveau. Alleen Bourard zorgde voor een kunststukje door een voorzet van Achenteh - volgende week tegen FC Dordrecht geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart - in één keer tegen de touwen te vlammen: 1-3. Over en weer waren er nog kansen te noteren, maar gescoord werd er niet meer. FC Eindhoven pakt drie noodzakelijke punten in de race om een plek in de nacompetitie.