Volledig scherm
Vreugde na treffer met (vlnr) Eindhoven spelers Maxime Gunst, Rafael Uiterloo en Rai Vloet. © Proshots

FC Eindhoven wint van De Graafschap en gluurt weer omhoog

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd van 2017 gewonnen. De Graafschap werd in eigen huis verslagen: 2-1

Na tien minuten spelen al op een 2-0 voorsprong? Dat betekent lekker met de beentjes over elkaar naar de rest van de wedstrijd kijken. Alleen een leunstoel in de dug-out ontbrak er nog aan voor trainer Ricardo Moniz. Toch zou het uiteindelijk nog een wedstrijd worden tegen De Graafschap. Al konden de Achterhoekers amper een vuistje maken in het Jan Louwers Stadion.

Door de afwezigheid van een drietal aanvallers waren er basisplaatsen voor Van de Velde en Uiterloo. Zij beloonden dat vertrouwen direct. Van de Velde was het snelste van iedereen in de rebound en een paar minuten later was Uiterloo het eindstation van een goede aanval. Het leek een heerlijke avond te worden aan de Aalsterweg, maar dat viel behoorlijk tegen. FC Eindhoven kwam amper meer tot kansen. Het moet gezegd dat de ploeg van Moniz ook nog maar weinig weggaf.

Op slag van rust was het Parzyszek die voor de 2-1 zorgde. Maar gek genoeg kon De Graafschap zich in de tweede helft nog amper oprichten. Door de driepunter kan FC Eindhoven weer omhoog kijken.