Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven wint van Telstar; twee goals Bourard en Swinkels pakt penalty

FC Eindhoven startte het seizoen sterk, maar in de afgelopen weken ging het niet meer als vanzelf. De 4-1 overwinning van vrijdagavond op Telstar is dan ook een welkome. Samy Bourard werd de gevierde man, met twee goals. Doelman Ruud Swinkels pakte opnieuw een penalty.

In de zoektocht naar de ideale spits kreeg Rigino Cicilia tegen Telstar een nieuwe kans om trainer Ernie Brandts te overtuigen. Moses Makasi en Alvin Daniëls, die vorige week tegen De Graafschap (4-0 verlies) allebei een helft in de punt van de aanval speelden, begonnen op de bank.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - Telstar (Premium).

Twijfelgevallen Karim Essikal en Samy Bourard, die afgelopen week met fysieke klachten kampten, begonnen in de basis. Laatstgenoemde zorgde zelfs voor de 1-0, na een half uur voetballen, op aangeven van Joey Sleegers. De goal blies de ingekakte wedstrijd nieuw leven in en gaf FC Eindhoven - dat afgelopen weken net als Telstar een sportief dipje doormaakte - het nodige vertrouwen.

Bij de gasten uit Velsen-Zuid kwam de goal hard aan. Voor de 1-0 kregen ze nog een grote kans via Glynor Plet. Na de 1-0 was er niets meer van Telstar over. FC Eindhoven scoorde in het kwartier voor rust ook de 2-0: een intikker van Joey Sleegers na een voorzet van Marcelo Lopes. Het had zelfs nog 3-0 of 4-0 kunnen worden, maar niet alle kansen werden benut.

Alweer save Swinkels

Telstar kreeg vroeg in de tweede helft de mogelijkheid terug in de wedstrijd te komen. Jay Idzes haakte Elayis Tavsan en de bezoekers kregen een penalty toegewezen. Senne Lynen ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet uit de onderhoek gevist worden door doelman Ruud Swinkels. Het was alweer zijn tweede save dit seizoen en zijn veertiende gestopte penalty in FCE-tenue.

Niet lang na de gemiste pingel maakte Bourard zijn tweede van de avond. De Belg volleerde een voorzet van Kaj de Rooij vanuit een moeilijke hoek binnen: 3-0. De grootste kans waren daarna voor FC Eindhoven, dat vergat te scoren en zelfs de 3-1 moest incasseren: een van richting veranderd schot van Anthony Berenstein belandde in het Eindhovense doel.

Het slotakkoord kwam van Collin Seedorf. Na een combinatie met Cicilia leek de rechtsback de bal te verspelen. Hij zette echter door en klopte doelman Anthony Swolfs: 4-1.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Idzes; De Rooij (85. Makasi), Bourard (88. Van den Eynden), Essikal; Lopes (77. Daniëls), Cicilia, Sleegers.