Volledig scherm
Wedstrijdfoto FC Eindhoven - Lommel. © Johan Manders, Soccrates

FC Eindhoven wint van UNA in doelpuntrijk oefenduel

Drie dagen na de zeperd bij Lommel SK (3-1 verlies) heeft FC Eindhoven zich herpakt tegen UNA. Op sportpark Zeelst in Veldhoven wonnen de Eindhovenaren met 3-6.

Drie andere spelers in de basis bij FC Eindhoven ten opzichte van zaterdag. De recent gecontracteerde derde keeper, Thom Jonkerman, begon onder de lat. Centraal achterin geen Siebe Van der Heyden en Jay Idzes, maar Maarten Peijnenburg en proefspeler Luuk de Roos (op proef, normaal actief bij Brabantia). Van der Heyden zat zelfs niet bij de selectie, want de verdediger maakt zich op voor een transfer.

Sterke start UNA

Tot twee keer toe kwam UNA in de openingsfase op voorsprong. Al in de tweede minuut was het Brian Boogers die toesloeg, 1-0. Branco van den Boomen zorgde niet veel later voor de gelijkmaker, maar in de elfde minuut maakte Nick Tielemans na een foute pass van FC Eindhoven-verdediger Peijnenburg het verschil weer één goal, 2-1.

FC Eindhoven zette een tandje bij en creëerde veel kansen, met tussen de 21ste en 34ste minuut maar liefst vier doelpunten. Rigino Cicilia kopte raak uit een hoekschop (2-2), Samy Bourard trof doel (2-3), Jort van der Sande omspeelde de doelman van UNA en scoorde (2-4) en Cicilia tekende voor zijn tweede van de avond, 2-5.

Tweede Bourard

In de tweede helft maakte ook Bourard zijn tweede van de avond, terwijl UNA eerder met een inzet op de lat heel dichtbij een derde treffer was, 2-6. Het slotakkoord was dan toch voor de thuisploeg. Uit een strafschop bepaalde Mart van de Gevel de eindstand in de slotfase op 3-6.

FC Eindhoven: Jonkerman; Seedorf, Peijnenburg, De Roos (59. Idzes), Zé Pedro; Essikal (85. Boonstoppel); Bourard, Lopes (85. Vermeulen); Van den Boomen (70. Raaijmakers); Cicilia, Van der Sande (78. Burgering).