Volledig scherm
Branco van den Boomen, hier op archiefbeeld. © BSR Agency

FC Eindhoven zet ongeslagen reeks voort dankzij wondergoal Branco van den Boomen

VIDEOFC Eindhoven had het vrijdagavond niet makkelijk op bezoek bij MVV, maar verloor niet. Met een fenomenale vrije trap zorgde Branco van den Boomen voor puntendeling: 1-1. De blauwwitten zijn al zes wedstrijden op rij zonder nederlaag.

FC Eindhoven schakelde voor het uitduel met MVV terug naar de bekende 4-3-3-opstelling. Tegen Telstar (1-1) en TOP Oss (2-1 winst) werd in een 3-4-3-formatie gespeeld. In de basis geen verrassingen. In de ziekenboeg nog altijd Ruud Swinkels, Rodney Klooster (beiden niet fit), Kaj de Rooij (hamstring) en sinds deze week ook Joran Vermeulen (kuit).

MVV wachtte voor vrijdagavond al zes wedstrijden op een zege, maar dat was niet te zien. De thuisploeg speelde sterk en kwam - na een kans voor Samy Bourard (FC Eindhoven) en Anthony van den Hurk (MVV) - in de 18de minuut op 1-0 na een mooie aanval. Een goede combinatie op rechts, een overstapje bij een lage voorzet en Van den Hurk die beheerst diagonaal de score opende.

Wondergoal

Namens MVV verzuimde Koen Kostons voor 2-0 te zorgen. De aanvaller liep eenvoudig door het centrum van de FCE-defensie, maar zijn schot werd gepareerd doelman Menno Bergsen. FC Eindhoven had het moeilijk, zeker na de 1-0. Maar in de 32ste minuut viel uit het niets de 1-1. Branco van den Boomen knalde een vrije trap vanaf circa dertig meter precies in de kruising. Door de wondergoal deed FCE weer helemaal mee.

Na de pauze was de wedstrijd redelijk in balans, met MVV dat net wat vaker een veldoverwicht had. De Maastrichtenaren dwongen echter weinig kansen af, net als de Eindhovenaren. In de slotfase had FC Eindhoven even een sterke periode, met frisse krachten Marcelo Lopes en Rigino Cicilia net in de ploeg. Vlak voor tijd kwam MVV meer aan aanvallen toe, maar het bleef 1-1.