Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven zet tegen MVV de kers op de jubileumtaart

Op de vooravond van het 110-jarige jubileum was winst voor Fc Eindhoven het allerbelangrijkste. De manier waarop, maakte niet uit. Tegen een matig MVV flitste FC Eindhoven pas in het laatste kwart, waardoor met 2-0 werd gewonnen.

Bij het thuis nog altijd ongeslagen FC Eindhoven vrijdagavond geen topscorer Samy Bourard (vijf goals), die vorige week tegen Excelsior (5-4 verlies) zijn vijfde gele kaart pakte en geschorst was tegen MVV. De Belgische aanvallende middenvelder, die werd vervangen door Cas Faber, werd gemist.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - MVV (premium)

In een weinig flitsende wedstrijd waren er aan beide kanten lange tijd weinig kansen te noteren. Vlak voor rust was de grootste mogelijkheid voor Rigino Cicilia, die de bal niet voorbij MVV-keeper Nigel Bertrams kreeg. Verder moest FC Eindhoven het hebben van een kopbal van Bart Biemans en wat dreigende acties van Kaj de Rooij.

FC Eindhoven voert druk op

MVV werd voor de pauze amper gevaarlijk, maar meldde zich vroeg in de tweede helft via Joshua Holtby ineens in de Eindhovense zestien. Holtby verloor het onderlinge duel met FCE-keeper Ruud Swinkels, die hulp in de doelmond hulp kreeg van de uitverdedigende Jay Idzes.

Gedurende de tweede helft voerde FC Eindhoven de druk steeds meer op, met als gevolg in de 73ste minuut de 1-0 van Rigino Cicilia. Na een voorzet van Cas Faber bleef de bal in de MVV-zestien hangen en Cicilia profiteerde. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-0. Kaj de Rooij schoot, niet lang nadat hij de paal raakte, beheerst binnen.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Makasi; Essikal, Idzes (61. Lopes), Faber (80. Van den Eynden); Daniëls, Cicilia, De Rooij (90. Bogaers).