Jay Idzes speelt de komende drie jaar in Deventer.
Volledig scherm
Jay Idzes speelt de komende drie jaar in Deventer. © Erik Pasman

FC Eindhoven ziet Jay Idzes transfervrij vertrekken naar Go Ahead Eagles

Jay Idzes (19) heeft voor drie jaar getekend bij Go Ahead Eagles. De Mierlonaar was bij FC Eindhoven in het bezit van een aflopend contract en kon dus transfervrij de overstap naar Deventer maken. FC Eindhoven hoopte dat de middenvelder zou verlengen.

,,Ik heb bij Eindhoven veel geleerd en mijn eerste stappen in het betaalde voetbal gezet”, laat Idzes - die nog medisch gekeurd moet worden door Eagles - vrijdagavond weten tijdens zijn presentatie. ,,De lijn die ik daar heb opgepakt, wil ik bij Go Ahead Eagles doortrekken. Op termijn wil ik de stap naar de Eredivisie zetten. Het liefst mét Go Ahead Eagles, dat zou echt tof zijn. De ambitie en visie van de club en het persoonlijke plan wat ze met mij hebben, spreken me aan.”

Idzes streek medio 2016 neer in de jeugdopleiding van FC Eindhoven, maakte in 2018 zijn profdebuut en werd al snel een basisspeler in de hoofdmacht. Nog datzelfde jaar tekende de controleur een profcontract dat hem tot 2020 aan de club verbond. In totaal speelde Idzes ruim vijftig officiële duels voor FC Eindhoven.

Langer verblijf
FC Eindhoven hoopte Idzes te behouden. Eind maart werd de aflopende verbintenis van de jongeling formeel door de club opgezegd, maar de eerstedivisionist gaf daarbij wel aan in gesprek te gaan met Idzes over een langer verblijf aan de Aalsterweg. Idzes genoot destijds al interesse van diverse clubs en koos uiteindelijk voor het plan dat Go Ahead Eagles hem voorschotelde.