Volledig scherm
Acrhiefbeeld FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen. © Pro Shots

Grote oefenzege voor FC Eindhoven in aanloop naar MVV

FC Eindhoven heeft dinsdagmiddag overtuigend gewonnen van het elftal van de Peter Barendse Academy. Het oefenduel eindigde in 7-0.

FC Eindhoven trad aan in hun sterkste opstelling. Alleen Hervé Matthys ontbrak. De verdediger had lichte fysieke klachten en werd gespaard met het oog op MVV, dat vrijdag op bezoek komt in het Jan Louwers Stadion. Zijn vervanger achterin was Doriano Kortstam. Op linksback stond, net als in het uitduel met Jong FC Utrecht (1-2 winst), Maxime Gunst geposteerd.

FC Eindhoven en de Peter Barendse Academy maakten drie keer 25 minuten vol. In de eerste negen minuten sloeg de thuisploeg toe via Sebastiaan de Wilde, Tibo van de Velde en Jellert van Landschoot, 3-0. In de tweede periode schroefden Van de Velde en Elton Kabangu de score op naar 5-0.

Uitvallen Kada

Aan het einde van de tweede periode werd er flink gewisseld bij FC Eindhoven. Onder meer Dennis van Vaerenbergh, Joël Thomas en Tarik Kada maakten hun opwachting. Voor laatstgenoemde was de invalbeurt van korte duur. Binnen enkele minuten moest Kada vanwege een vervelend ijsbeentje naar de kant. In de derde en laatste periode bepaalden invallers Thomas en Van Vaerenbergh de eindstand op 7-0.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement