Volledig scherm
FC Groningen-speler Ramon Pascal Lundqvist (l) met Marcelo Lopes van FC Eindhoven. © BSR/Soccrates

Hattrick Benschop velt FC Eindhoven in Groningen

FC Eindhoven is op de eerste dag van het trainingskamp in Overijssel hard onderuitgegaan tegen FC Groningen. Door een hattrick van Charlison Benschop won de eredivisionist met 3-0.

In Norg, op 250 kilometer van Eindhoven, leidde een overtreding van Collin Seedorf de openingstreffer in. Benschop benutte de toegekende strafschop en herhaalde dat kunstje aan het eind van de eerste helft. Tussendoor kopte de aanvaller binnen uit een ingooi van Bart van Hintum.

FC Eindhoven trad aan met bijna dezelfde formatie als zaterdag tegen VVV-Venlo (2-0 verlies). Alleen Jort van der Sande nam de plaats van Rigino Cecilia over in de spits. Na rust maakte Flor Van den Eynden zijn debuut. De 18-jarige Belgische verdediger is net als Bart Biemans op proef. Van den Eynden speelde afgelopen twee jaar in de jeugd van Internazionale.

FC Eindhoven verblijft tot en met zaterdag in Delden. Vrijdag wacht nog een oefenwedstrijd tegen Al Ahli uit Saoedie-Arabië. Dat duel is in Hoevelaken.

FC Groningen - FC Eindhoven 3-0 (3-0). 16 Benschop 1-0 (pen.) ,  35. Benschop 2-0,  43. Benschop 3-0 (pen.). 

FC Eindhoven: Bergsen (46. Jonkerman); Seedorf (83. Van Otterdijk), Idzes, Raaijmakers (46. Van den Eynden), Zé Pedro; Essikal (46. Biemans; 83. Vermeulen), Van den Boomen, Bourard (65. De Rooij; Daniëls (46. Burgering), Van der Sande (46. Van der Sande), Lopes (74. Peijnenburg).