Volledig scherm
PREMIUM
Eindhovenaar Jarno Janssen (r) vocht op Het Kasteel in Rotterdam fysieke duels uit met Sparta-spits Lars Veldwijk. © Dennis Wielders

Janssen is het lichtpuntje voor FC Eindhoven

Jarno Janssen (17) stond opnieuw in de basis, maar hij kon niet voorkomen dat FC Eindhoven ook na de vierde speelronde nog puntloos is.

Wat Jarno Janssen afgelopen jaar erg miste tijdens de revalidatie van zijn knieblessure, waren de voetbalmiddagen met teamgenoot Jay Idzes en Koen Oostenbrink (van PSV Onder-19). Het drietal fietste op trainingsvrije dagen vaak richting het sportpark van Brabantia of DBS, om daar op het kunstgras een balletje te trappen. Allen droegen een rugzakje met daarin hun voetbalschoenen. Een van hen pakte daarnaast ook een speaker in, een ander stopte er een voetbal bij. ,,Als het lekker weer was, stonden we wel drie of vier uur op het veld", blikt Janssen terug.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.