Volledig scherm
Kaj de Rooij (l), Marcelo Lopes en Joey Sleegers (r) vieren een doelpunt van FC Eindhoven tegen FC Dordrecht (5-1 winst). © BSR Agency

Jeugdproduct Kaj de Rooij stevent bij FC Eindhoven af op eerste profcontract

FC Eindhoven wil Kaj de Rooij (18), die zich dit seizoen heeft opgewerkt tot basiskracht, graag binden. De verwachting is dat de middenvelder op korte termijn zijn handtekening zet onder zijn eerste profcontract.

,,We zijn ermee bezig hem binnen de club te houden, maar er is nog niets getekend”, liet technisch manager Marc Scheepers erover los. Als De Rooij tekent, dan is hij in relatief korte tijd de derde jeugdspeler die een profcontract afdwingt bij FC Eindhoven. Jay Idzes (19) en Jarno Janssen (18) gingen hem voor.

FC Eindhoven startte het seizoen sterk met De Rooij in de basis. In de eerste vier competitieduels werden tien punten gepakt. De Bestenaar, die extra voetballend vermogen toevoegt aan het Eindhovense middenveld, ontbrak zondag in de derby tegen Helmond Sport (1-0 verlies). Vrijdag is hij er tegen Roda JC weer bij.

Wilhelmina Boys
De Rooij begon ooit bij de Wilhelmina Boys in Best, speelde vervolgens in de jeugdopleiding van FC Eindhoven (2009-2010), Willem II (2010-2016) en weer in die van FC Eindhoven. Augustus 2018 maakte de tiener zijn profdebuut, maar mede door blessureleed speelde De Rooij afgelopen seizoen minder dan gehoopt.