Volledig scherm
Joey Sleegers is terug in Eindhoven. © ED

Joey Sleegers verrast met terugkeer bij FC Eindhoven: ‘Ik wilde graag weer in Nederland voetballen’

Joey Sleegers (24) keert bij FC Eindhoven, de club waar hij in het seizoen 2014-2015 hoge ogen gooide, terug op de Nederlandse velden. De buitenspeler komt over van AS Trencìn, tekent voor drie jaar en is al medisch gekeurd.

Tot verrassing van velen stond Sleegers dinsdagochtend ineens op het trainingsveld van FC Eindhoven, dat deze zomer traint op het sportpark van DBS. Veel clubs hadden interesse in de Helmonder. Zo lonkten SC Cambuur, Roda JC en kersverse eredivisionist RKC naar zijn diensten, maar uiteindelijk koos Sleegers voor een terugkeer naar FC Eindhoven.

,,De afgelopen anderhalf jaar heb ik me goed ontwikkeld in Trencìn, maar ik wilde graag terug naar Nederland, om dichter bij mijn vrienden en familie te voetballen”, geeft Sleegers aan. ,,FC Eindhoven ken ik. Ik weet ik wat ik hier heb. En vanuit hier kan ik altijd weer een stap maken.”

Definitieve doorbraak

Sleegers werd in seizoen 2014-2015 door FC Eindhoven gehuurd van Feyenoord en kende in het Jan Louwers Stadion zijn definitieve doorbraak in het betaald voetbal. Met dertien goals en vijf assists werd hij in 2015 zelfs verkozen tot grootste talent van de eerste divisie. Na periodes bij VVV-Venlo en NEC belandde de aanvaller in Trencìn, waar hij in 42 officiële duels elf keer scoorde en zes assists gaf.

Trainer David Nascimento is blij met de aanvallende kwaliteitsinjectie: ,,Hij is een goede speler. Een die op verschillende posities voorin uit de voeten kan en ook op het middenveld.”