Kuit van Kuiper voelt weer goed

Nicky Kuiper (27) voelt zich eindelijk weer voetballer. De verdediger van FC Eindhoven raakte in de voorbereiding geblesseerd en moest geopereerd worden aan zijn kuit. Voor de zoveelste keer in zijn carrière knokte de linkspoot zich terug.    

Volledig scherm
Nicky Kuiper (27) is hersteld van een kuitblessure en vecht voor wat hij waard is bij FC Eindhoven. © Gerard Burgers

Bart Hoffman

Eindhoven

Ja, Nicky Kuiper ziet weer perspectief. Maar tegelijkertijd is hij enigszins gereserveerd. Zijn loopbaan werd geknakt door ernstige, langdurige blessures. ,,Het voelt nu goed, mijn kuit. Ik heb er best een tijd mee gelopen, voordat ze precies wisten wat het was. Maar je wordt wel wat voorzichtiger met doelen stellen. Ik hoop dat ik de komende periode goed doorkom en kan laten zien wat ik waard ben", vertelt Kuiper. De afgelopen twee duels zat hij voor het eerst in de wedstrijdselectie van Ricardo Moniz. ,,Ik ben zeker klaar voor een invalbeurt. Vanaf het begin starten, dat is nog te vroeg."

Kuiper gold jaren geleden als een groot talent, was jeugdinternational bovendien. Hij werd opgeleid bij Vitesse, maar het was FC Twente dat hem voor vijf jaar vast wist te leggen. In Enschedese dienst scheurde hij tweemaal zijn kruisbanden af en moest meermaals onder het mes voor zijn ándere knie. Na ook nog te zijn verhuurd aan Panathinaikos trok hij naar Willem II.  Daar sukkelde Kuiper weer met een kuitblessure. Zijn laatste officiële wedstrijd? Die dateert alweer van december 2013, toen hij met Jong FC Twente speelde tegen Achilles'29 (4-0).  ,,Afgelopen zomer was ik blij toen Ricardo Moniz belde. In de voorbereiding viel ik echter weer uit. FC Eindhoven heeft me vervolgens fantastisch geholpen op medisch gebied. Ik bleek te kampen met een compartimentsyndroom in beide kuiten. De motivatie is weer terug bij mij. Ook omdat deze club me zo goed heeft geholpen."

Kuiper, die dit seizoen op amateurbasis is aangesloten bij FC Eindhoven, hoopt dat hij komend jaar in aanmerking komt voor een contract. De geboren Arnhemmer kan op de linksbackpositie en centraal achterin uit de voeten. ,,Het doel is vanaf het begin geweest om er weer iets leuks van te maken. Ik ben nu fit en ik wil fit blijven. We zien de komende periode wel hoe het gaat, maar ik zou graag bij FC Eindhoven willen blijven. Júist omdat de club zich zo ambitieus toont. Dat sluit goed bij mij aan."