Leonardo krijgt werkvergunning en tekent contract bij FC Eindhoven

EINDHOVEN - Leonardo heeft donderdagochtend een contract getekend bij FC Eindhoven. In eerste instantie maakt hij er het seizoen af, maar mogelijk staat ‘Leo’ ook komend seizoen onder contract aan de Aalsterweg. De aanvaller kan pas in actie komen als de KNVB hem speelgerechtigd heeft verklaard.

Leonardo kreeg deze week geen Nederlands paspoort, maar een werkvergunning. Het bleek voor FC Eindhoven een succesvolle route om de geboren Braziliaan aan het voetballen te krijgen in het Jan Louwers Stadion. ,,Het is vandaag mijn 34ste verjaardag. Het is een speciale dag voor mij, want ik heb ook een contract getekend bij FC Eindhoven", schreef Leonardo op Facebook.

Volledig scherm
Leonardo, hier nog in het shirt van Ajax.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.