Volledig scherm
Kaj de Rooij van FC Eindhoven poogt de bal af te pakken van FC Utrecht-speler Urby Emanuelson. © ANP Sport

Lopes en Essikal met FC Eindhoven naar Dordrecht, De Rooij ontbreekt

Winst op FC Dordrecht, dat heeft FC Eindhoven nodig om het goede gevoel vast te houden. En om weer een beetje naar boven te kunnen kijken. Marcelo Lopes en Karim Essikal keren vrijdag terug bij selectie, Kaj de Rooij zit een schorsing uit.

Het optimisme keerde afgelopen week terug bij FC Eindhoven, met eerst vrijdag de derbywinst op Helmond Sport (2-0) en daarna dinsdag de spectaculaire bekerpot tegen FC Utrecht (1-2 verlies na verlenging).

,,Soms zit je als team in een moeilijke fase en dan heb je wedstrijden als tegen Helmond en Utrecht nodig om er bovenop te komen”, sprak hoofdtrainer Ernie Brandts in aanloop naar het treffen met hekkensluiter FC Dordrecht. ,,We moeten dit vasthouden en zien door te pakken in Dordrecht.”

Aderlating
Aderlating voor FC Eindhoven is de schorsing van Kaj de Rooij, die gerust de revelatie van het seizoen mag worden genoemd. De linksbuiten nam één gele kaart mee uit het vorige seizoen en pakte vorige week tegen Helmond Sport zijn vijfde.

Wel kan Brandts vrijdag in Dordrecht weer beschikken over Marcelo Lopes en Karim Essikal. Lopes speelde zijn laatste wedstrijd in december en zal op de reservebank plaatsnemen. Essikal kampte afgelopen twee duels met een handblessure.