Maikel Aerts nieuwe keeperstrainer FC Eindhoven

EINDHOVEN - Maikel Aerts is de nieuwe keeperstrainer van FC Eindhoven. De 41-jarige Eindhovenaar tekent een contract voor een jaar.

Volledig scherm
Maikel Aerts, hier nog als doelman van Willem II. © Olaf Kraak

De oud-doelman van onder meer FC Den Bosch, Feyenoord, Willem II en Hertha BSC is de opvolger van Hans Segers. ,,Ik kijk er enorm naar uit om weer aan de slag in de voetballerij", vertelt Aerts, die zijn carrière afsloot bij Hertha en tot voor kort nog woonde in Berlijn. ,,FC Eindhoven benaderde me en ik zag het meteen zitten. Ik ben natuurlijk opgegroeid in Best en ik ben met FC Den Bosch nog ooit kampioen geworden in het Jan Louwers Stadion. Het is een leuke club, FC Eindhoven."

Aan de Aalsterweg is Ruud Swinkels de eerste doelman. Guy Smit en derde keeper Thomas Hooyberghs staan ook onder contract bij FC Eindhoven, dat woensdag de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen vastlegde.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.