Marcelo Lopes in actie voor FC Eindhoven.
Volledig scherm
Marcelo Lopes in actie voor FC Eindhoven. © BSR Agency

Marcelo Lopes legt aanbieding FC Eindhoven naast zich neer: ‘Ik ben de club dankbaar’

De kans dat Marcelo Lopes (25) nog een seizoen uitkomt voor FC Eindhoven is miniem. De Portugese buitenspeler heeft een aanbieding van de club naast zich neergelegd en aast op een nieuwe uitdaging.

,,Ik ben FC Eindhoven heel dankbaar voor alles”, vertelt Lopes, wiens contract bij de Eindhovense eerstedivisionist deze zomer afloopt. ,,Mijn teamgenoten zijn top, iedereen op de club behandelt me goed, maar nu is het moment voor mij daar om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Lopes streek in 2018 neer aan de Aalsterweg en speelde sindsdien 57 officiële wedstrijden voor FC Eindhoven. Dit seizoen staat de aanvaller na 22 competitieduels op 4 goals en 7 assists.

Er werd afgelopen periode regelmatig door andere clubs geïnformeerd naar Lopes en ook heeft zich een concrete optie in Nederland aangediend. Lopes: ,,Ik laat dat allemaal over aan mijn zaakwaarnemer Adilson, die ik vertrouw. Blijven in Nederland is zeker een optie, want ik houd van het type voetbal hier.”

Langer behouden
FC Eindhoven bracht vorige week naar buiten door te willen met Lopes, net als met middenvelders Samy Bourard, Karim Essikal en Jay Idzes - allen in het bezit van een aflopend contract. Ook hoopt FC Eindhoven rechtsback Justin Ogenia, afgelopen half jaar gehuurd van Willem II, langer te behouden.

Technisch manager Marc Scheepers van FC Eindhoven: ,,We vinden het natuurlijk jammer van Lopes, maar als de speler zo’n beslissing neemt dan moeten wij als club ook verder.”

Marcelo Lopes houdt de bal af van Jong PSV-speler Robin Schoonbrood.
Volledig scherm
Marcelo Lopes houdt de bal af van Jong PSV-speler Robin Schoonbrood. © BSR Agency