Volledig scherm
Mario Captein op archiefbeeld © Ton van de Meulenhof

Mario Captein neemt bij FC Eindhoven tijdelijk Lepelaars-rol op zich

Mario Captein springt tot aan de winterstop bij bij FC Eindhoven. De voormalig Helmond Sport-directeur vult tijdens drie thuiswedstrijden de rol in van de inmiddels afgezwaaide algemeen directeur Kees Lepelaars. 

,,Waar het op neerkomt is dat ik FC Eindhoven op wedstrijddagen help met de organisatie, veiligheid, ticketing en commercie. Dat doe ik tot aan de winterstop", vertelt Captein, die eerst een halve dag meeliep met de recent afgezwaaide algemeen directeur Kees Lepelaars en vorige week in de thuiswedstrijd tegen MVV meedraaide in de veiligheidsorganisatie.

Een definitieve aanstelling als algemeen directeur van FC Eindhoven was momenteel geen optie voor Captein, die sinds begin dit jaar actief is als manager van sportpark Willem-Alexander in Schiedam. In Zuid-Holland heeft Captein nog tot 2019 een aantal projecten lopen.

Voor FC Eindhoven is Captein dus een tijdelijke oplossing. De eerstedivisionist moet nog op zoek naar een definitieve opvolger van Lepelaars. Mogelijk zal deze pas in 2018 worden aangesteld, al is eerder niet uitgesloten.

Captein werkte jarenlang bij de 'buurman' van FC Eindhoven: Helmond Sport. Van 2001 tot 2009 en van 2012 tot 2016 was de oud-profvoetballer actief op De Braak. Eerst als technisch manager, daarna als algemeen directeur. Tussendoor fungeerde Captein drie seizoenen als technisch directeur van VVV-Venlo. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement