Volledig scherm
Maxime Gunst op archiefbeeld. © Joep Leenen

Maxime Gunst verruilt FC Eindhoven voor MVV

Het hing al een tijdje in de lucht, maar dinsdag was daar toch de officiële bevestiging. Maxime Gunst speelt de komende twee seizoenen voor MVV Maastricht.

De 26-jarige Belgische verdediger trainde al twee weken mee bij de ploeg van Ron Elsen, maar hij moest eerst zijn fitheid bewijzen voordat hij een contract kon afdwingen. 

Transfervrij

Gunst is transfervrij sinds zijn vertrek bij FC Eindhoven eerder deze zomer. Het contract van de verdediger liep na vijf seizoenen aan de Aalsterweg af en zowel club als speler had geen oren naar contractverlenging.

In eerste instantie leek Gunst terug te keren naar België, maar hij blijft dus toch in Nederland. Voor FC Eindhoven kwam de linkspoot tot 106 officiële duels. Daarin scoorde hij driemaal en gaf zeventien assists.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.