Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

Moniz: Cruijff is mijn held

EINDHOVEN - In het ED van zaterdag staat een uitgebreid interview met Ricardo Moniz. De trainer van FC Eindhoven gaat in op de liefde voor zijn huidige club, zijn ervaringen in het buitenland en daarnaast spreekt hij zich uit over het trainersvak.

Moniz gaat onder meer in op de grote verschillen tussen toen en nu. Zowel op het veld, als aan de zijlijn.

„Nee, ik snap soms niets van de huidige generatie voetballers. Alles is vervlakt. In 2005 toen ik wegging uit Nederland zag je dat al ontstaan. Een gebrek aan echte types en karakters. De academici hebben een te groot stempel gedrukt op de jeugdopleidingen in Nederland. Hoe krijg je ooit een nieuwe Rijkaard als je iemand verbiedt om op intuïtie te spelen?", vraagt Moniz zich af.

"Voormalige topspelers hebben minder te zeggen dan mensen die geen verantwoordelijkheid dragen. Bij dat KNVB-congres hoor ik zo’n Raymond Verheijen tekeergaan tegen Cruijff. Tegen Cruijff! Dan hoef ik zo’n rapport als de ‘Winnaars van morgen’ niet meer te lezen, toch? Cruijff is mijn held, net als Wiel Coerver. Ik hoor dat de bond nu kinderen 4 tegen 4 wil laten spelen. Dat riep Coerver dertig jaar geleden al.”

Lees het uitgebreide interview in het ED van zaterdag of in de digitale krant.