Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

Moniz geeft niet op en wil verder tegen Cambuur

EINDHOVEN - Daags na de bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen (1-2) was Ricardo Moniz er nog altijd ziek van. FC Eindhoven had de complimenten gekregen, maar daar hoefde je bij de hoofdcoach niet mee aan te komen. „Die zijn mij niets waard, nee. Fijn dat we het publiek vermaken, echt. Maar we hebben gewoon verloren.”

Moniz trainde vrijdagochtend met de spelers die niet in actie waren gekomen en keek daarna op verzoek vooruit naar het volgende duel. Aanstaande zondag neemt FC Eindhoven het in eigen huis alweer op tegen Cambuur Leeuwarden. „Weer een lastige tegenstander, waar het nodige is gebeurd. Maar in deze fase spelen wij alleen maar moeilijke wedstrijden.”

Moniz doelt op het gebrek aan succeservaringen bij zijn ploeg. Tegen Heerenveen had de FCE een aardige kans laten liggen om zichzelf te lanceren. „En dat is zo zonde. Ik zie nog altijd zoveel potentie in deze selectie. Het gaat er ook om dat spelers zich in hun karakter ontwikkelen. Dan heb ik het dus ook weer over het herkennen van momenten, je moet als speler pro-actief zijn. We geven opnieuw gemakkelijk goals weg”, zei Moniz, die met evenveel bevlogenheid de rest van zijn selectie aan het werk had gezet. „Ik geef niet op. Natuurlijk blijf ik er alles voor geven om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze spelers."