Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

Moniz hekelt KNVB en kan meteen puzzel leggen

EINDHOVEN - FC Eindhoven begint vrijdagavond door elkaar gehusseld aan de aftrap voor de tweede seizoenshelft. Ricardo Moniz wijzigt zijn elftal in het thuisduel met De Graafschap waarschijnlijk op vier posities. De schorsing van Alemão noemt de trainer een schande.

Bij FC Eindhoven kijkt men uit naar de beslissende tweede seizoenshelft. Maar daarvoor moet er eerst nog even worden teruggeblikt op de laatste wedstrijd van 2016 tegen VVV-Venlo (1-0). Alemão werd op basis van tv-beelden alsnog geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB. Vier wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk, voor een elleboogstoot. „Het is een schande, die schorsing”, vindt Moniz. „Alemão wordt nu achteraf geschorst, maar krijgen toch ook geen penalty met terugwerkende kracht? Ja, Alemão zit fout, maar de straf is buitenproportioneel."

Tel daar de blessures voor Jinty Caenepeel (lies) en Daoud Bousbiba (enkel) bij op en Moniz kan meteen gaan puzzelen tegen De Graafschap. Ook Kyle de Silva is niet okselfris. „Ja, we gaan een totaal ander FC Eindhoven zien. De breedte van de selectie moet zich nu uitbetalen. Maar ik heb er alle vertrouwen in.”