Volledig scherm
Ernie Brandts, trainer van FC Eindhoven © BSR Agency

Na blamage wil Brandts mentaliteitsverandering bij FC Eindhoven: ‘Karakter tonen tegen NAC’

Ernie Brandts was furieus na de zeperd bij Jong Ajax (6-0 verlies) en kondigde aan een en ander te veranderen. Toch lijkt FC Eindhoven vrijdagavond tegen NAC Breda met (grotendeels) dezelfde namen te beginnen. 

,,Je hebt toch een beetje een vaste basiself en kunt dan beter vasthouden aan hen en perfectioneren”, sprak Brandts na de donderdagtraining. ,,Het ‘veranderen’ moet vooral in het hoofd, qua mentaliteit. Je moet als speler karakter tonen: waar ik sta, komt niemand voorbij.” 

Hoe het kan dat de Eindhovense ploeg twee weken na De Graafschap (4-0 verlies) weer zo door de ondergrens zakte, kon Brandts niet verklaren. ,,Soms is het moeilijk daar een vinger op te leggen. Maar we zijn gewaarschuwd. Je ziet wat er kan gebeuren als je niet bij de les bent.”

Peijnenburg
Vorig weekend stond er geen wedstrijd op het programma. Wel werd een paar dagen na Jong Ajax een besloten oefenduel met FC Utrecht gespeeld (1-0 verlies). Verdediger Maarten Peijnenburg werd in die wedstrijd op het middenveld geposteerd, al lijkt hij tegen NAC gewoon weer achterin te staan. ,,We spelen thuis en dan willen we toch wat aanvallender spelen.”