Volledig scherm
David Nascimento © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Nascimento per direct weg bij FC Eindhoven, Brandts zijn opvolger

FC Eindhoven en David Nascimento hebben hun samenwerking per direct beëindigd. Ernie Brandts is zijn opvolger. Wie de assistent van Brandts wordt, is nog niet duidelijk. Wel dat dat iemand is uit de eigen geledingen.

Nascimento en de Eindhovense eerstedivisionist zouden in goed overleg zijn gekomen tot dit besluit. Deze uitkomst is het beste voor beide partijen, aldus technisch manager Marc Scheepers. ,,Door een verschil in inzicht in het te volgen beleid hebben we deze keuze in overleg met David gemaakt.”

Nascimento werd in januari 2018 aangesteld bij FC Eindhoven, zijn eerste klus als hoofdtrainer. Onder zijn leiding eindigde FC Eindhoven afgelopen seizoen als 14de in de Keuken Kampioen Divisie.

Brandts werd in de zomer van 2018 aangesteld als assistent van Nascimento. In het verleden was de 63-jarige Brandts al actief als hoofdtrainer bij onder meer FC Volendam, NAC en FC Dordrecht. Hij zou komend seizoen ook hoofdtrainer worden van eersteklasser Brabantia, maar of dat nog door kan gaan nu hij ook hoofdtrainer van FC Eindhoven is, is nog niet duidelijk. De gesprekken hierover moeten nog worden gevoerd.