Volledig scherm
De eerste training van FC Eindhoven voor dit seizoen. © BSR Agency

Nascimento wil bij FC Eindhoven dingen gaan uitproberen: ‘Zoals Sparta vorig seizoen speelde’

Lommel SK is zaterdag de eerste sparringspartner van FC Eindhoven, in een reeks van ten minste negen oefenduels. Op het terrein van Lutlommel VV te Lommel, aftrap om 19.00 uur, wil trainer David Nascimento een en ander uitproberen.

Zo vroeg in de voorbereiding, met al flink wat zekerheidjes in de selectie, is er immers ruimte voor probeersels. ,,Vorig jaar hadden we daar te weinig spelers voor. Nu is het iets beter”, aldus Nascimento, die in de eerste trainingsweek oefende op een spelsysteem met twee spitsen en een ruit op het middenveld. ,,Zoals Sparta vorig seizoen speelde. We hebben namelijk twee goede spitsen.”

Het systeem wordt vanavond getest tegen Lommel SK, actief op het tweede niveau in België. Vakantieganger Joran Vermeulen, die Eindhoven recent inruilde voor Lommel, is niet van de partij. In 2017 troffen de teams elkaar ook al in vriendschappelijk verband, toen aan de Aalsterweg (3-0 winst).

Proefspeler Azzedine Dkidak (19) moet zich tegen Lommel bewijzen. Dat geldt deze voorbereiding ook voor een aantal jongelingen die (tijdens) afgelopen seizoen uit nood aansloten bij het eerste. Er moeten zeker nog (meer ervaren) spelers bij, aldus Nascimento, ook om de weerstand in de selectie te vergroten. ,,Anders loop je tegen dezelfde problemen aan. Minimaal nog een centrumverdediger, een aanvallende middenvelder die er meteen staat en een buitenspeler.”