Volledig scherm
Frans Janssen (links). © Jean Pierre Reijnen

Nieuwe voorzitter FC Eindhoven: 'Binnen vijf jaar eredivisie'

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft maandagavond zijn nieuwe voorzitter Frans Janssen gepresenteerd. De 46-jarige Valkenswaardenaar gelooft heilig in het bereiken van die ene doelstelling: met FC Eindhoven promoveren naar de eredivisie.

"Ik ben geen type dat ergens op de winkel wil passen. Als de club te weinig ambitie had getoond, dan was ik er niet ingestapt", zegt de nieuwe preses van FC Eindhoven. "Stapje voor stapje willen we groeien. Binnen 5 jaar speelt FC Eindhoven in de eredivisie, dat durf ik wel uit te spreken."

Met Janssen heeft FC Eindhoven opnieuw een zwaargewicht uit het bedrijfsleven aan zich gebonden. Pieter van der Leegte, lid van de raad van commissarissen van FC Eindhoven, introduceerde de geboren Valkenswaardenaar als nieuwe man voor het bestuur. Janssen werkte 20 jaar voor De Lage Landen en is nu topman bij Athlon, een voormalig bedrijfsonderdeel van DLL.

Janssen volgt interim-voorzitter Guido Donders op. De eredivisie is nu het ultieme doel aan de Aalsterweg. "Er mag straks geen ruimte zijn voor excuses. We mogen op geen enkel gebied meer door de ondergrens heen. Organisatorisch niet, financieel niet en sportief ook niet", zegt Janssen.