Collin Seedorf in actie tegen Jong FC Utrecht.
Volledig scherm
Collin Seedorf in actie tegen Jong FC Utrecht. © Thomas Bakker

Ondermaats FC Eindhoven speelt gelijk tegen Jong FC Utrecht

FC Eindhoven gaf vrijdagavond niet thuis tegen Jong FC Utrecht, dat niet de klasse had het af te straffen maar vlak voor tijd nog wel de lat raakte. Na drie zeges op rij een gelijkspel voor de mannen van trainer David Nascimento: 0-0.

Bij FC Eindhoven slechts een wijziging ten opzichte van de knappe uitzege op SC Cambuur (1-3). De herstelde Branco van den Boomen, die anderhalve week kampte met een kneuzing in de voet, keerde terug in de basis. Dit ging ten koste van Samy Bourard, die vorige week verdienstelijk speelde op Friese bodem.

Slapen

Het werd tegen Jong FC Utrecht een eerste helft om snel te vergeten. FC Eindhoven voetbalde niet goed, kwam amper tot uitgespeelde kansen en stond daarnaast achterin ook een paar keer te slapen. Mede daardoor kwam Jong FC Utrecht er, zeker in de beginfase, een een aantal keer gevaarlijk uit. Het ontbeerde de gasten echter aan een stukje kwaliteit en fortuin om ook daadwerkelijk op voorsprong te komen.

Gefrustreerde Van den Boomen

In de pauze wisselde trainer Nascimento de niet goed spelende Elisha Sam voor Bourard, die in de punt van de aanval ging spelen. FC Eindhoven startte vervolgens aardig aan het tweede bedrijf, liet Jong FC Utrecht amper van de eigen helft komen en testte doelman Thijmen Nijhuis een paar keer. Lang hield FCE dit echter niet vol en binnen het uur was daar de opmerkelijke wissel van Van den Boomen - die linea recta gefrustreerd naar de spelerstunnel jogde.

Ondanks het slordige spel had FC Eindhoven nog kunnen winnen, want de bal viel in het laatste kwartier een paar keer goed voor onder andere Alvin Daniëls en Karim Essikal. Zij verzuimden echter de Utrechtse goalie te testen. FCE had zelfs kunnen verliezen. Vlak voor tijd voorkwam Augustine Loof aan de andere kant de 0-1. Een schot viel via het lichaam van de verdediger op de lat.