Volledig scherm
© BSR Agency

Ongeslagen thuisreeks FC Eindhoven beëindigd door koploper Cambuur

FC Eindhoven parkeerde voor rust met succes de bus, maar in de eerste zes minuten na de pauze hield het open huis. Binnen no-time trok SC Cambuur vrijdagavond de winst naar zich toe: 0-3.

Op het middenveld bij FC Eindhoven één andere gezicht dan vorige week tegen MVV (2-0 winst). Geen Jay Idzes (geblesseerd), maar Samy Bourard (terug van een schorsing) stond in de basis.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - Cambuur (premium)

FC Eindhoven kwam er voor rust een paar keer counterend uit, maar was tegen Cambuur bovenal bezig met tegenhouden. Er werd fel en goed georganiseerd verdedigd, waardoor er in de eerste helft meer gele kaarten (drie stuks) dan kansen te noteren waren. Beide keepers werden niet echt getest.

Domper

Een grote domper voor FC Eindhoven was na een half uur het uitvallen van Collin Seedorf, die zichzelf aan de knie lijkt te hebben geblesseerd bij het doorjagen. Ook Maarten Peijnenburg kwam niet ongeschonden uit de strijd. Hij ging in de tweede helft licht aangeslagen naar de kant.

Het goede defensieve werk werd meteen na de pauze al tenietgedaan. In de 47ste minuut kopte Calvin Mac-Intosh uit een vrije trap de 0-1 tegen de touwen. Niet veel later, in minuut 51, tikte Robert Mühren een lage voorzet binnen voor de 0-2. De 0-3 was na 68 minuten een fraai schot in de bovenhoek van invaller Mitchel Paulissen.

Eerste thuisverlies

FC Eindhoven was dit seizoen in de eerste zeven thuisduels nog niet geklopt. Er werd vijf keer gewonnen en tweemaal werden de punten gedeeld. Cambuur zorgde voor het eerste verlies.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf (30. Vermeulen), Peijnenburg (64. Van den Eynden), Biemans, Makasi; Essikal, Bourard, Faber; Daniëls (64. Lopes), Cicilia, De Rooij