Volledig scherm
Maxime Gunst. © Marcel Bonte/Pro Shots

Ook Gunst vertrekt: 'Met trots de kleuren van FC Eindhoven gedragen'

Maxime Gunst (25) keert na vijf seizoenen bij FC Eindhoven terug naar zijn geboorteland België. De linksback wil zelf een stap maken en ook was de club niet van plan zijn aflopende contract te verlengen. Dit laat hij weten in een statement op social media.

Gunst vertelt in een lang statement trots te zijn voor FC Eindhoven te hebben gespeeld, benadrukt meermaals zijn sterke band met de supporters en mijmert over de langdurige blessures die hem afgelopen jaren parten speelden.

Gunst had voor zichzelf begin dit seizoen al de beslissing genomen medio 2018 te vertrekken bij FC Eindhoven. ,,Niet omdat ik niet meer bij jullie wil zijn, bij de echte blauwwitters en spelers", stelt Gunst. ,,Maar we moeten eerlijk zijn, er is veel gebeurd de laatste twee seizoenen. Bepaalde mensen die deze club in mijn eerste drie jaar hier goed hebben geleid, zijn vertrokken. Het is de laatste twee seizoenen enorm onrustig geweest, zonder daar dieper op in te gaan."

,,De resultaten vielen tegen en al het goede wat we hadden opgebouwd de eerste drie jaar is beetje bij beetje verdwenen", gaat Gunst verder. ,,Aangezien ik geen jongen van de streek ben, vind ik het ook belangrijk dat het hele verhaaltje klopt, helaas... De club heeft ook aangeven dat de samenwerking stopt, waardoor het voor mij dus ook 'makkelijker' was om samen uit elkaar te gaan."

Publiekslieveling

Na jaren in de jeugdopleidingen van Zulte-Waregem en Club Brugge en een seizoen op huurbasis bij Eendracht Aalst, streek Gunst in 2013 neer in het Jan Louwers Stadion. Zijn meest succesvolle seizoen was 2014-2015, met elf assist en drie goals. Hij werd een publiekslieveling aan de Aalsterweg.

De eredivisie lonkte vervolgens voor Gunst, die besloot in 2015 bij te tekenen bij FC Eindhoven en vervolgens veel sukkelde met blessures. Dit seizoen kwam hij slechts tot twaalf officiële duels (2 assists), mede doordat de verdediger sinds januari uit de roulatie is vanwege een noodzakelijke operatie aan zijn achillesspees.

,,Helaas heb ik het mijn laatste seizoen niet nog een keer kunnen tonen, maar ik hoop dat jullie de goede momenten vooral zullen herinneren en dat dát de momenten zijn die voor altijd zullen bijblijven", aldus Gunst. ,,FCE-supporter zal ik altijd zijn, het was meer dan een club, het was een tweede thuis met jongens die ik meer zag dan mijn familie. En ik hoop dat betere tijden met deze club weer snel zullen volgen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement