Volledig scherm
Siebe Van Der Heyden in het shirt van KV Oosteinde. © Proshots

Ook proefspeler Siebe Van der Heyden dwingt een contract af bij FC Eindhoven

Siebe Van der Heyden (20) mag zich voortaan speler van FC Eindhoven noemen. De Belgische verdediger annex middenvelder doorstond maandag de medische keuring en heeft een eenjarig contract getekend.

In het contract van Van der Heyden heeft FC Eindhoven een eenzijdige optie laten opnemen om, indien de samenwerking bevalt, er nog een tweede seizoen aanvast te plakken. Van der Heyden heeft in het verleden gespeeld als (verdedigende) middenvelder, maar aan de Aalsterweg zien ze in hem een centrale verdediger.

Van der Heyden was transfervrij nadat eerder deze zomer zijn contract bij het Belgische KV Oostende afliep. Die club, uitkomend op het hoogste niveau, pikte de linkspoot in 2016 op bij RSC Anderlecht, maar in de afgelopen twee seizoenen speelde hij slechts twee minuten in de hoofdmacht.

Eind vorige week legde FC Eindhoven ook al een proefspeler vast. Karim Essikal (22) tekende vrijdag net als Van der Heyden een contract voor één seizoen, met daarin een eenzijdige optie voor de club om er nog een jaar aan vast te plakken. Het totale aantal contractspelers bij FC Eindhoven bedraagt op het moment van schrijven twaalf stuks.

Koks alweer weg

Wie van de proefspelers niet in aanmerking voor een verbintenis komst, is Dani Koks (20). De middenvelder verscheen begin vorige week op het trainingsveld van FC Eindhoven, maar kon de staf niet overtuigen en is alweer gevlogen. Begin juli was Koks ook al op proef bij TOP Oss, maar ook daar wist hij geen contract af te dwingen.