Volledig scherm
© Thinkstock

Ook talent Niels Raaijmakers doet stap terug bij FC Eindhoven

Niels Raaijmakers (19) maakt sinds deze week geen deel meer uit van de A-selectie. De linksback, die vorig seizoen nog tien keer startte in de eerste divisie, is teruggezet naar het beloftenploeg van FC Eindhoven.

Bij de hoofdmacht van FC Eindhoven wordt dus gekozen voor Jay Idzes en Valentino Vermeulen als alternatieven voor linksback Zé Pedro, die momenteel geblesseerd is en nog een week of twee nodig heeft om weer helemaal fit te worden.

,,Niels Raaijmakers staat momenteel stil in zijn ontwikkeling. Dat is geen schande, want het gebeurt veel”, stelde hoofdtrainer Ernie Brandts donderdag. Eerder dit seizoen deed ook een ander talent, Gijs van Otterdijk (17), een stapje terug. Hij speelt zijn wedstrijden nu bij de Onder-19. ,,Voor de ontwikkeling van Niels en Gijs is dit beter. We doen dit om die jongens verder te helpen.”

Stage
De teller blijft bij Raaijmakers voorlopig dus hangen op elf officiële duels voor de hoofdmacht. De tiener is momenteel overigens als stagiair op kantoor actief bij FC Eindhoven, als onderdeel van de studie sportmarketing aan de Fontys Hogeschool.