Volledig scherm
Archieffoto. © Orange Pictures

Overtuigende rapportcijfers FC Eindhoven Vrouwen

Het laatste competitieduel in 2019 van de FC Eindhoven Vrouwen leverde de zevende achtereenvolgende winst op. Bij Be Quick’28 werd met 0-1 gewonnen.

Op het kunstgras van het sportpark van Be Quick’28 had FCE het tegen een degelijk spelende thuisploeg lang zwaar, hoewel de blauw-witten niet veel weggaven.

Vertrouwend op die ene kans die er altijd komt, viel de 0-1 in de 67e minuut. Topschutter Juul Santema was weer eens trefzeker. Het was de tiende treffer van de Eindhovense spits.

Tussenrapport

De ploeg van coach Sandra Swinkels kan een fraai tussenrapport overleggen. Het Eindhovense team neemt halverwege de competitie met 25 punten uit elf duels een fraaie tweede plaats in achter de ongenaakbare koploper Saestum. Twee keer werd in het begin van het seizoen in uitduels verloren (Saestum; 3-1 en bij DTS’33; 3-0) en tegen Eldenia kwam FCE op 28 september niet verder dan een 1-1 remise.

De achterstand op Saestum bedraagt zes punten. Niet onoverkomelijk, maar de formatie uit Zeist verkeert het hele seizoen al in blakende vorm. Opmerkelijk speelt FCE zaterdag voor de beker in een uitduel bij de ranglijstaanvoerder (aanvang 13.00 uur) om bij de hervatting van de competitie op 1 februari 2020 weer Saestum te treffen. Maar dan op het eigen sportpark aan de Velddoornweg.

 Eerste klasse:

Nuenen - Nooit Gedacht 1-4.
De thuisploeg kreeg voor rust een lesje in effectiviteit. Bij rust stond er al een 0-4 stand op het scorebord. Na de pauze was Nuenen de bovenliggende partij. Marjon Claas tekende uiteindelijk voor de 1-4 eindstand.

Trekvogels – Someren/NWC 6-2.
Op bezoek bij koploper Trekvogels speelde Someren/NWC vanuit een gesloten defensie. Dit resulteerde in een verassende 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Yvonne Swinkels en Lotte van Mourik. De bezoekers gingen echter niet met een voorsprong aan de thee, via twee counters kwam Trekvogels nog voor de thee op gelijke hoogte. In de tweede helft was het tegenhouden voor de bezoekers maar via enkele mooie doelpunten werd er uiteindelijk met 6-2 verloren.