FC Eindhoven was dichtbij een bekerstunt
Volledig scherm
FC Eindhoven was dichtbij een bekerstunt © BSR Agency

Paal en lat houden FC Eindhoven van bekerstunt tegen FC Utrecht

KNVB-bekerFC Eindhoven bekert niet verder, maar heeft wel een memorabel avondje achter de rug. FC Utrecht rekende pas in de verlenging af met de felle blauw-witten (1-2) en had geluk dat de paal vlak voor tijd de 2-2 voorkwam.

Dat FC Eindhoven dinsdagavond met een 1-0 voorsprong aan de thee ging, hadden maar weinig mensen op voorhand verwacht. Ook tijdens de eerste helft leek het daar niet op uit te draaien. FC Utrecht was namelijk veelal op de Eindhovense helft, al oogden de gasten ongeïnspireerd en kwamen ze niet verder dan een schot van Issah Abass recht op doelman Ruud Swinkels.

FC Eindhoven, dat met dezelfde elf startte als vrijdag in de derby tegen Helmond Sport (2-0 winst), kende in de openingsfase een paar goede minuten en via Kaj de Rooij werd doelman Jeroen Zoet al snel tot een redding gedwongen. In de 37ste minuut, bij een van de spaarzame Eindhovense counters, werd diezelfde Zoet door Samy Bourard verrast in de kort hoek, 1-0.

Feestje bij rust

Bij het rustsignaal vierden de FCE’ers op de tribune een klein feestje. Na de pauze zagen de 475 man in het uitvak dat FC Utrecht het tempo opvoerde en de druk op FC Eindhoven vergrootte. Lang liet de 1-1 niet op zich wachten. In de 61ste minuut liep Abass een lage voorzet van invaller Kristoffer Peterson binnen.

FC Utrecht raakte kort daarna de paal en door de benutte rebound ging een streep wegens buitenspel. In plaats van door te drukken, zakten de bezoekers uit de Domstad wat weg en FC Eindhoven kreeg kansen op een nieuwe voorsprong. Moses Makasi was twee keer in de buurt van een goal en De Rooij raakte een paar minuten voor tijd de deklat.

Verlenging

FC Eindhoven hield in de eerste helft van de verlenging vooral tegen, waarbij verdediger Maarten Peijnenburg de bal van de eigen doellijn haalde. In de 112de minuut werd het alsnog 1-2 voor FC Utrecht via Jean Christophe Bahebeck, die de bal via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen. FC Eindhoven geloofde nog in de 2-2, raakte via invaller en debutant Mawouna Amevor vlak voor tijd de paal en had tellen daarna een penalty kunnen en moeten krijgen. De strafschop bleef uit: 1-2.

Bekijk hier de reactie van Ogenia: