Jay Idzes (links) neemt vrijdag tegen SC Cambuur de plaats van de geschorste Siebe Van der Heyden in.
Volledig scherm
Jay Idzes (links) neemt vrijdag tegen SC Cambuur de plaats van de geschorste Siebe Van der Heyden in. © BSR Agency

Paasweekend van de waarheid voor FC Eindhoven: ‘Het is aan- of afhaken’

VOORBESCHOUWINGDe zure nederlaag tegen Roda JC (1-2) hakte er flink in bij FC Eindhoven, dat (tijdelijk) afstand moest doen van de o zo gekoesterde play-offplek. Winnen van directe concurrent SC Cambuur (vrijdag) en uit bij buurman Helmond Sport (maandag) is noodzaak.

,,Dit is het weekend van de waarheid. Je haakt aan of af”, stelt trainer David Nascimento in aanloop naar het treffen met Cambuur. De Eindhovenaren zakten afgelopen vrijdag van plek elf naar dertien. De aankomende tegenstander uit Leeuwarden steeg juist naar plaats elf en heeft drie punten meer. ,,We moeten winnen. Een gelijkspel is niet goed genoeg. Nú moet het gebeuren.”

Frustrerende pot
Nascimento heeft de frustrerende pot tegen Roda JC maar één keer teruggekeken. De coach irriteerde zich aan de defensieve spelopvatting van de Limburgers - het parkeren van de bus - en uitte dat ook na het duel, voor de camera. ,,Ik vind het nog steeds Roda-onwaardig, maar wij hebben ook veel slecht gedaan. Als je tegenstander maar drie of vier keer in de buurt van je doel komt, mogen er nooit twee doelpunten vallen.”

De verwachting is dat het vrijdag tegen Cambuur een meer open wedstrijd wordt, met een tegenstander die ook op zoek zal gaan naar de zege. In de eerste seizoenshelft werd op Friese bodem zonder aanvoerder Branco van den Boomen (toen geblesseerd) met 1-3 gestunt. ,,We waren in die wedstrijd heer en meester. Eén van onze beste duels van het seizoen.”

Schorsing Van der Heyden
Alleen Joran Vermeulen heeft deze week de ziekenboeg verlaten. Rodney Klooster, Niels Raaijmakers en keepers Ruud Swinkels en Menno Bergsen zijn nog niet inzetbaar. Guy Smit, die tegen Roda debuteerde, zal opnieuw op doel staan. De schorsing van centrumverdediger Siebe Van der Heyden wordt opgelost met Jay Idzes. ,,Op basis van hoe Jay traint, hoort hij eigenlijk wekelijks te starten bij FC Eindhoven.”