Diogo Coelho (27) traint mee bij FC Eindhoven
Volledig scherm
Diogo Coelho (27) traint mee bij FC Eindhoven © Thomas Dal

Portugese back Diogo Coelho traint mee bij FC Eindhoven

Een nieuw gezicht bij FC Eindhoven op het trainingsveld. Diogo Coelho (27), een Portugese linksback, traint momenteel mee en hoopt op een contract aan de Aalsterweg.

Coelho kwam afgelopen anderhalf jaar uit voor het IJslandse ÍB Vestmannaeyjar (31 officiële duels) en zit sinds deze maand zonder club. De vleugelverdediger hoopt op een nieuw Europees voetbalavontuur en zal één à twee weken meetrainen bij FC Eindhoven.

,,In eerst instantie gaat het gewoon om trainen“, laat technische manager Marc Scheepers van FC Eindhoven weten. ,,Er speelt niets concreets en er is momenteel geen intentie hem vast te leggen.”

Toch, door de mogelijk opnieuw lange afwezigheid van Zé Pedro (blessure), kan Coelho op den duur een interessante optie worden voor FC Eindhoven. Momenteel neemt Jarno Janssen, van nature een centrumverdediger, de linksbackpositie voor zijn rekening. Hij vulde het afgelopen duels prima in.

Oude bekende
Coelho is een oude bekende van FCE-spelers Marcelo Lopes en Zé Pedro, met wie hij in de Portugal bij Real SC op het tweede niveau speelde. De back maakte al veel meters in de eerste divisie van zijn geboorteland. Tussen 2012 en 2018 kwam hij tot 132 optredens voor zes verschillende clubs.